-
Helderberg, de regio waar deze wijn gemaakt wordt, is het koelere gedeelte van Stellenbosch en daar wordt Syrah verbouwd die qua stijl meer lijkt op een noordelijke Rhône, dan op een nieuwe wereld Syrah/Shiraz. Met aroma's van zwart fruit en roze peper, en in de smaak een rijke structuur, past deze wijn perfect bij lamsvlees en wildgerechten.
-
De druiven voor de Lugana Prestige komen van de rijpe Turbiana-wijngaarden, het belangrijkste gebied rondom het CàMaiol landgoed. De delicate, pittige smaakt komt door de zachte persing en fermentatie in RVS tanks. Na een korte rijping in de fles komt de fles op de markt. Strogeel van kleur met gouden reflecties. Fris in de neus met groene appel, limoen, witte peper, en wilde tijm. Aangenaam en zacht in de mond, evenwichtig met een minerale afdronk.
-
De steile Felseneck heeft een bodem met een groot aandeel blauwe leisteen en is het mooiste terroir van Tim Fröhlich. Het is een wijn met een enorme, maar ingetogen intensiteit. Onnavolgbare balans tussen kracht en finesse, levendige zuren en een flinty mineraliteit, complexiteit en sap van fris tropisch en perzikfruit. Nog erg gesloten, een wijn om lang weg te leggen. Drinken 2023-2040+. Let op: zéér beperkt beschikbaar
-
Jasper Raats is van mening dat Sauvignon Blanc pas optimaal toch zijn recht komt als deze wat later dan gebruikelijk wordt geoogst. De Driefontein Blanc is een 100% Sauvignon Blanc, maar het wordt niet op het label vermeld, omdat de stijl a-typisch Sauvignon Blanc is. Exotische tonen en lichte houtopvoeding maken deze wijn een uniek.
-
Een helder goudgele kleur met een groene zweem. De neus toont zijn duidelijke herkenbare aroma’s van appel, limoen, wilde bloemen en een hint van anijs. Een droge wijn met veel structuur, mineraliteit en kracht waar de smaak wederom die koele en frisse elementen bevat die uit het glas ontspringen. Een slanke doch complexe riesling met een mooi afdronk.
-
De Felsenberg GG 2021 is afkomstig van porfierbodems (dit is een een magmatisch gesteente) en biedt een puur maar intens en elegant, donkerder getint en vuursteenachtig boeket van steenslag met pruimige tonen, delicate kruiden en kruidige tonen. Vol, puur en fris in de mond, met fijne tannines en rijpe en verfijnde zuren is dit een weelderige en ronde maar fijne tannine en aromatische Felsenberg met een enorm ziltigheid e op de intense en aromatische, knapperige en knapperige afdronk.
-
De Late Selection is een een blend van Sauvignon Blanc, Ugni Blanc en Colombard, met zo'n 30 gram natuurlijk restsuiker, welke voor 100% tot stand komt door de druiven zo laat mogelijk te plukken. De wijn heeft naast het zoetje ook voldoende frisheid om te dienen als aperitief, of bij patés en terrines van bijvoorbeeld eend of gans. Ook past deze wijn perfect bij fruitdesserts of sorbetijs.
-
Domaine de Targuerie blanc is een biologisch gecertificeerde witte Gascogne, gemaakt van de druiven Colombard en Ugni Blanc. De wijnen van dit domein werden vroeger gebruikt voor wellicht Lurton's bekendste Gascogne wijn: Fumée Blanche. Echter de wijn van Domaine de Targuerie presteert jaarlijks zo goed dat ze er sinds kort een eigen Domaine-wijn van maken. De wijn is loepzuiver en aromatisch en heeft blind in de neus iets weg van een Sauvignon blanc, wat het overigens niet is. Met deze wijn geeft Francois Lurton zijn visitekaartje af. Een voorbeeld voor vele grote Gascognehuizen, aangezien bij deze wijn kwaliteit voorop staat.
-
Helder lichtgele kleur met delicate aroma’s van mandarijn, sinaasappel, appel en tropisch fruit. Van de cuvée krijgt 30% een houtrijping gedurende vier maanden. Dit geeft de wijn een zachte, vriendelijke smaak met een lichte houttoets waarin tonen van vanille en zelfs bloemenhoning te herkennen zijn.
-
De Bacco in Toscana Toscana Rosso IGT van Guado al Melo schittert dieppaars in het glas. Hij heeft een vol en intens bouquet van zwarte bessen, pruimen en zwarte kersen, aangevuld met balsamico en kruidige tonen. In de mond is hij verrukkelijk met een aangename zuurgraad, rijke en evenwichtige tannines en een mooie frisheid.