-
Voor het oog is de wijn gekleurd - aanvankelijk karmozijnrood, daarna met de jaren overgaand in de richting van donkere robijn. In de neus biedt het aanvankelijk een mand met klein rood en zwart fruit (aardbei, kers, zwarte bes, bosbes) dat later evolueert naar gekookte pruimen, peperige tonen en tonen van dier, kreupelhout, mos en paddenstoel. Het is levendig en gestructureerd in de mond met een goed afgeronde en soepele ruggengraat. Tannines en fruit gaan hand in hand. Deze wijn heeft volume en vruchtvlees. -
Een strenge selectie van levers, afkomstig van dieren die zijn gefokt volgens het Europees handvest voor goede landbouwpraktijken en dierenwelzijn. Producten gemaakt van ganzen die een GMO-vrij dieet hebben gevolgd (<0,9%). Foie gras, uitsluitend bereid door de chef-koks van Maison Feyel. Een recept dat al twee eeuwen onveranderd is, waarbij de subtiele mix van 11 kruiden en specerijen de foie gras parfumeert. -
Kersenrood van kleur met behoud van violette tonen. De neus is complex en benadrukt zwart fruit en bloemige, Balsamico- en scrub-tonen. Het roept sterk de typischheid van het gebied op door zijn bloemige tonen levendige zuurgraad, het resultaat van de hoogte waarop deze oude wijngaarden zich bevinden tussen de bergen van het Castiliaanse plateau. -
Helderberg, de regio waar deze wijn gemaakt wordt, is het koelere gedeelte van Stellenbosch en daar wordt Syrah verbouwd die qua stijl meer lijkt op een noordelijke Rhône, dan op een nieuwe wereld Syrah/Shiraz. Met aroma's van zwart fruit en roze peper, en in de smaak een rijke structuur, past deze wijn perfect bij lamsvlees en wildgerechten. -
De aroma’s van deze wijn zijn zeer krachtig maar ook zeer verfijnd. Frisse elementen van citrus- en witfruit worden even later ingehaald door de volle aroma’s van boter en vanille. Een rijke smaak waar het fruit voorop staat, met een vettige structuur en een lichte toon van boterbabbelaars. Een uitstekende balans met een intens lange afdronk.