-
Chenin blanc met meer vulling en complexiteit, dat is de cuvée L'Oiseau Rare. Van een terroir met klei en schiste. Gedeeltelijke malo-lactique, rijping van 11 maanden op lie in 400L vaten. Houtinvloed is toch vrijwel afwezig in de wijn. Droge witte wijn met een breed smaakoppervlak. Iets 'vet' zeker ook. Wit fruit, mineralen, lengte. Geweldige eetwijn. Snoekbaars, romige Franse kazen.
-
Een mooie wijn behoeft geen krans. Les Mattes Rouge is een wijn van 50% Cabernet Sauvignon en 50% Merlot, met 12 maanden rijping op gedeeltelijk nieuw Frans eikenhout. Een wijn met een zeer goed rijpingspotentieel, maar ook in combinatie met het juiste gerecht een wijn om nu al van te genieten. Neem er de tijd voor, trek de fles een uurtje van te voren open of karaffeer de wijn, zodat de geur en smaak optimaal tot zijn recht komt in het glas. Een absolute must voor de wijnliefhebber om altijd in huis te hebben!
-
Les Mattes Blanc is een verfijnde stijl chardonnay met 8 maanden gedeeltelijke rijping op Franse eikenhouten vaten. In de geur subtiele tonen van vanille en Frans eikenhout, in de smaak een frisse aanzet van geel fruit en een lichte kruidigheid. Heerlijk bij vettere vissoorten zoals gerookte zalm, forel, paling, maar ook bij warme visgerechten al dan niet met beurre blanc.
-
De sterwijn van het wijnhuis worden gemaakt onder de Estelar Private Collection range. Deze wijn brengt het beste uit het Chileense terroir naar boven. Met zijn donker paarsrode kleur, tonenen van cassis, Frans eikenhout en een lange afdronk is dit de perfecte begeleider bij Picanha, Tomahawk of Dry aged entrecote.
-
De sterwijn van het wijnhuis worden gemaakt onder de Estelar Private Collection range. Deze wijn brengt het beste uit het Chileense terroir naar boven. Met zijn donker paarsrode kleur, tonenen van cassis, Frans eikenhout en een lange afdronk is dit de perfecte begeleider bij Picanha, Tomahawk of Dry aged entrecote.
-
De naam Roseri is een verwijzing naar de delicatie geur van de wijn, die doet denken aan rozenknopjes. Gemaakt van vier druivensoorten afkomstig uit het Gardameer, waar ze op kleigronden hebben gegroeid. Na de oogst en maceratie bij lage temperatuur blijf het most een kleine periode in contact met de schil.