Geschiedenis

Geschiedenis Gastrovino Vaneker

In  1973 opende Jos Vaneker de deuren van zijn kaaswinkel in Hengelo: Het Twents Kaashuis. In 1979 werd een tweede winkel geopend in het toen nieuw gebouwde winkelcentrum Het Stroink. Het assortiment bestond destijds voornamelijk uit Noord-Hollandse kaas, buitenlandse kaas en enkele wijnen.

In 1982 is de winkel in Hengelo verkocht, waardoor Jos Vaneker al zijn energie kon steken in de winkel in winkelcentrum Het Stroink.
Door de jaren heen is er met name in het assortiment enorm veel veranderd tot het heerlijke assortiment van delicatessen wat nu in de winkel te verkrijgen is. In de jaren ’90 is de naam veranderd in Twents Kaas & Wijn Huis Jos Vaneker.
Op 1 oktober 2012 heeft de zoon van Jos, Michiel Vaneker, de zaak overgenomen. De naam is veranderd in Gastrovino Vaneker, delicatessen wijnen geschenken. Michiel Vaneker is register vinoloog van de wijnacademie. Hij runt samen met zijn partner Hanneke van Ulzen Gastrovino Vaneker.

In de zomer van 2016 is op een nieuwe locatie een nieuw bedrijfspand betrokken met eigen showroom, opslag en productielocatie voor eindejaarsgeschenken.