Categorieën

Kaas / Klaver Pikant

De trots van boer Herbert. Met deze kaas heeft hij namelijk de Super Gold Award gewonnen op de World Cheese Awards. Een unieke, pikante smaak.
 

Hoe het allemaal begon...
Het verhaal van Kaamps gaat terug in de tijd waar de ouders van boer Herbert boerderij Kaamps in het kleine plaatsje Deurningen (Overijssel) overnamen van een oom en tante. Deze tante Mieke was destijds (1920) dienstmeid bij de gebroeders Kamphuis (Kaamps). Twee broers overleden en alleen Hendrik Kamphuis (71 jaar) was nog op de boerderij met dienstmeid Mieke (31 jaar). Op een dag kwam Mieke thuis na een praatje met buurman boer Deterd en vertelde aan Hendrik dat zij zojuist ten huwelijk was gevraagd. Hendrik schrok en zei: ‘mer dan kan’s ok wal met mie trouwen!’. En zo besloten zij te trouwen!

In 1963 heeft de moeder van Herbert, Bertha, de boerderij geërfd. De boerderij bestaat dus al generaties lang, maar was van oorsprong een gemengd bedrijf met koeien, varkens en kippen. In 1985 werd de melkveehouderij uitgebreid met de kaasmakerij en werd ook landgoed Kaamps opgericht. 

Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 5,95
Aantal: Bestellen
Reviews Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews